Waarom progressieve vering?

spring-lineair Bij normale lineaire veren is de afstand tussen de windingen overal gelijk. Bij compressie van zo’n veer zullen de windingen elk evenveel tussenafstand opgeven. Deze veren kunnen onder een gelijke belasting toeklappen en vergen daarom veel compensatie van de demping.

 

 

spring-2 stepEen tweetraps lineaire veer heeft twee liniaire delen, één voor comfort en een tweede voor behoudt van wegligging onder zwaardere belastingen. Bij compressie zal eerst het gedeelte waar de windingen het dichts op elkaar liggen, samengeduwd worden. Pas wanneer deze elkaar raken, wordt het tweede gedeelte van de veer gebruikt. Dit is op zich al een verbetering maar heeft als nadeel dat er een scherpe overgang is die je niet makkelijk kan inschatten of controleren.

 

Welkom in de perfecte wereld!

spring-progressiveDe progressieve veren van Hyperpro bieden het voordeel van de tweetrapsveer, maar dan zonder nadeel. De windingen liggen op ongelijke afstanden van elkaar zonder merkbare overgang. Vergeleken met de lineaire spiraal liggen de bovenste windingen dichter op elkaar en zorgen zo voor een zachter, meer comfortabel gedeelte. De onderste liggen dan weer veel verder uit elkaar en zo bekom je meer weerstand onder extreme omstandigheden (remmen, belading, putten, …).