Stuurdempers

Gegarandeerd 100 % controle over het stuur. Altijd.

stuurdempers_kleuren

Je motor laat zich besturen zoals je het verwacht.  Gezwind overbrug je de ene bergpas na de andere, genietend van dat vrije gevoel. Dit kunnen ervaren is waarom je met de motor bent beginnen rijden! Iedere bocht brengt meer plezier en op tijd en stond komt er weer wat rust met een stukje rechtdoor.
In de verte verschijnt een vrachtwagen. Het linker rijvak is leeg dus met een kleine haal aan de gas ben je die zo gepasseerd, dit is slechts een routineklus. Maar … dit keer gebeurt er iets onverwachts. Het linkervak blijkt vol hobbels te zitten, genoeg om een Formule 1 wagen over kop te doen slaan. Gelukkig haal je het!

stuurdemper_r1200gs

Maar met bijna verstuikte polsen besef je dat je eigenlijk gewoon geluk had.

Stuurdempers van Hyperpro¬† verminderen deze risico’s tot een absoluut minimum. Tank slappers en vibraties worden tijdig onderschept zodat uw motor zich in alle omstandigheden gedraagt zoals u dat zou verwachten.

Hyperpro fabriceert enerzijds dempers met het gebruikelijke lineaire karakter (CSC = Constant Safety Control) en anderzijds ook met het unieke progressieve karakter (RSC = Reactive Safety Control). Beiden worden volgens de meest vooruitstrevende technieken geproduceerd om een blijvende werkingskwaliteit te kunnen garanderen.

De lineaire CSC demper is het topproduct onder de reguliere stuurdempers. De dempingsgraad kan in 24 verschillende stappen versteld worden voor een loepzuivere afstelling. De demping is constant zodat de berijder altijd de geruststelling  kan ervaren dat onverwachtse stuurbewegingen uitgesloten blijven.

stuurdemper_lineair

De progressieve RSC demper is een unieke stuurdemper die qua eigenschappen ver boven de reguliere dempers uitsteekt. Onder normale omstandigheden merk je niet dat je een stuurdemper hebt maar bij snelle stuurbewegingen, zoals tank slappers, reageert ze krachtiger dan een reguliere demper. Progressief is dus ook voor stuurdempers absoluut de beste keuze.

stuurdemper_progressief

Montage kits

Bij voorkeur maken we motagekits die de stuurdemper tussen de tank en het balhoofd plaatsen (top-mount) waar je hem goed kan zien en bijstellen. Boren of zagen is natuurlijk nooit nodig en het moet er zeker ook goed uit zien. Verkrijgbaar in gouden of zwarte annodisatie.
Ook als er voor uw motor geen specifieke kitnummer in de toepassingslijst te vinden is, kan een demper gemonteerd worden door gebruik te maken van de los verkrijgbare montageklemmen.

stuurdemper_gemonteerd2